Megbotlottam s'pék lettem

* Pék News *

* Pék News *

Ezek vannak

2020. május 28. - Péque News

Úgy indult az egész, hogy készítettem egy Tudtátok-e? doksit magamnak, amibe beleírtam minden olyan szakmai jellegű érdekességet, amit méltónak tartottam arra, hogy megoszthassak másokkal. Főleg laikusokkal, max házipékekkel.

Semmiképp sem akartam egy x-edik kovászos vagy kovászolós blogot indítani, ehhez gyakorló péként sem időm, sem motivációm. Recepteket sincs miért írogatni, mert nagyjából már mindent (is) leírtak mások, és ahogy az illik fent is van a neten. Viszont van jópár, egyéb érdekesség a pékségek, kenyerek, gabonák, alapanyagok világából, akár popkulturális utalásokon keresztül, amiket első sorban magamnak szerettem volna összegyűjteni.

Ilyen jellegű témák lesznek: Milyen az alien búza? Tudod, hogy miért nem segít az élesztőallergián a kovászos kenyér? Milyen tényezők befolyásolják a kenyér ízét? Mit keres itt Norma Tanega? Miért éppen tejben futtatjuk fel az élesztőt? Tudtad-e, hogy a sárga csomagolású élesztő tartalma változik? Milyen típusú erjedések mennek végbe a tésztában?

Mivel nem leszek nagyon termékeny posztoló, gondolom nem fog ez az egész túlnőni rajtam, de örömmel fogadom majd ha valaki adott esetben kijavít, már csak azért is, mert azt jelenti, hogy olvasnak :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://peknews.blog.hu/api/trackback/id/tr6515727538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása